Vriendelijke en vakkundige vachtverzorging voor uw trouwe viervoeter.

Trimmen

In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook kruisingen en kortharige honden kunnen verschrikkelijk verharen! Afhankelijk van de vacht van de hond houdt trimmen in: scheren - knippen - uitdunnen - plukken - strippen - ontwollen - wassen - kammen en/of borstelen.

Ook hoort bij een trimbeurt het schoonmaken van de oren, knippen van de nagels, voetverzorging, het verwijderen van teken, het controleren van het gebit en de anaalklieren en een algehele inspectie van de huid, de vacht en de conditie.

Het zal duidelijk zijn dat ik als gediplomeerd hondentrimster meer ben dan alleen een “kapper”. Ik heb een gedegen opleiding gevolgd voor de complete verzorging van de hond en ben in staat om de vacht te beoordelen en de vereiste trimtechnieken toe te passen. Bovendien zal ik niet aarzelen om, indien nodig, u door te verwijzen naar de dierenarts.

In de winter kunt u uw hond ook laten trimmen, eventueel kan de vacht dan wat langer blijven. Bedenk echter dat honden meer last van vocht dan van kou hebben en …… lang haar blijft langer nat.Trimtechnieken

PLUKKEN

Schnauzers, de meeste terriërrassen en alle overige ruwharige honden worden geplukt. Dat wil zeggen dat de bovenste dode haarlaag met de hand of met een trimmes verwijderd wordt, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen.

EFFILEREN

Spaniels, Setters, Retrievers en honden met soortgelijke vachten worden waar mogelijk uitgeplukt en verder met een speciaal getande schaar uitgedund en gemodelleerd.

KNIPPEN

Poedels en honden met hetzelfde vachttype worden geschoren en/of geknipt in elk gewenst model.

ONTWOLLEN

Newfoundlanders, Berner Sennenhonden, Chow Chows, Keesachtigen, Poolhonden en honden met vergelijkbare vachtsoorten kunnen in de ruiperiode ontwold worden. Hierbij wordt met verschillende materialen zoveel mogelijk dood onderhaar verwijderd.

KORTHARIGEN IN DE RUI

Kortharige honden die verharen knappen ook erg op als ze bij de trimmer zijn geweest. Met behulp van speciaal gereedschap en een wasbeurt wordt zoveel mogelijk los haar verwijderd.

LANGHARIGE HONDEN

Langharige honden kunnen ook terecht voor periodieke was- en borstelbeurten.